Pažitka
Název:

Pikantní utopenci jako salát nebo klasicky připravené


Pikantní utopenci jako salát nebo klasicky připravené


Ingredience:
Ingredience:
poctivé farmářské špekáčky8 - 10 ks
kysané zelí500 g
kyselé okurky6 ks
cibule2 ks
feferonky nebo piri piri koření dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Zálivka - varianta 1:
voda dle potřeby
cukr1 lžička
bzenecký ocet (nebo jiný)1 lžíce
olej2 lžíce
sůl1 lžička
drcený barevný pepř1 lžička
feferonky2 ks
cibule2 ks
Nálev - varianta 2:
ocet400 ml
voda300 ml
cukr1 - 2 lžičky
nové koření4 kuličky
barevný pepř4 kuličky
bobkový list3 ks
sůl1 lžička
Postup přípravy:

Receptů na utopence existuje spousta. Tento recept s sebou nese příjemné urychlení. Díky pokrájeným špekáčkům, zelí a okurkám se vše proleží o poznání rychleji, pokud ovšem vydržíte čekat. Můžeme si připravit buď jen zálivku, nebo použijeme nálev. Nechte dva dny v chladu.

Připravíme si rychlou zálivku. Smícháme cukr s vodou. Přimícháme olej a ocet. Přidáme okapané a pokrájené zelí, nakrájenou cibuli, okurky a feferonky. Špekáčky nakrájíme na kolečka. Vše smícháme, osolíme a opepříme.

Nebo si připravíme nálev, který svaříme. Vyjmeme koření, které použijeme při vkládání špekáčků do sklenic.

Postupujeme pak dál stejně jako u varianty se zálivkou. Zavíčkujeme a dáme do chladu na dva dny.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno