Ingredience: | |
vepřové plecko | 1 kg |
čerstvé italské těstoviny | 750 g |
středně velká cibule | 2 ks |
větší silnostěnná paprika (já měla červenou) | 1 ks |
řapíkatý celer | 3 stonky |
feferonka | dle chuti |
sterilované houbičky | 1 sklenka |
gelový zeleninový vývar | 1 vanička |
hnědá miso pasta | 1 lžíce |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
koření Argentina | špetka |
sýr Grana Padano | dle potřeby |
bazalka | dle potřeby |
Při nákupu v Lidlu jsem narazila na čerstvé italské těstoviny a hned jsem se je rozhodla vyzkoušet.
A byla jsem nadšená!!! Je to úplně jiná chuť jako klasické těstoviny a to jsem si doposud myslela, že nakupuji kvalitní značku (Panzani). Takže příště si vyzkouším udělat svoje těstoviny a pokud se alespoň trochu chutí a barvou přiblíží těm italským, budu spokojená ;).
Vepřové plecko nakrájet na kousky a naložit do olivového oleje s kořením Argentina (já jsem měla naloženo 2 dny). Cibuli nakrájet na půlkolečka, přidat maso i s marinádou a prudce opéct. Poté ztlumit, přihodit nakrájenou papriku, řapíkatý celer, feferonku, sterilované houbičky bez nálevu, vše společně zarestovat, mírně podlít zeleninovým vývarem a podusit dokud maso nezměkne. Dle potřeby ještě dochutit solí a pepřem a přidat lžíci hnědé miso pasty. Jako příloha jsou čerstvé italské tagliatelle s hoblinami sýru Grana Padano, ozdobené bazalkou.