Pažitka
Název:

Pikantní vepřové kousky a italské tagliatelle


Pikantní vepřové kousky a italské tagliatelle


Ingredience:
Ingredience:
vepřové plecko1 kg
čerstvé italské těstoviny750 g
středně velká cibule2 ks
větší silnostěnná paprika (já měla červenou)1 ks
řapíkatý celer3 stonky
feferonka dle chuti
sterilované houbičky1 sklenka
gelový zeleninový vývar1 vanička
hnědá miso pasta1 lžíce
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
koření Argentina špetka
sýr Grana Padano dle potřeby
bazalka dle potřeby
Postup přípravy:

Při nákupu v Lidlu jsem narazila na čerstvé italské těstoviny a hned jsem se je rozhodla vyzkoušet.

A byla jsem nadšená!!! Je to úplně jiná chuť jako klasické těstoviny a to jsem si doposud myslela, že nakupuji kvalitní značku (Panzani). Takže příště si vyzkouším udělat svoje těstoviny a pokud se alespoň trochu chutí a barvou přiblíží těm italským, budu spokojená ;).

Vepřové plecko nakrájet na kousky a naložit do olivového oleje s kořením Argentina (já jsem měla naloženo 2 dny). Cibuli nakrájet na půlkolečka, přidat maso i s marinádou a prudce opéct. Poté ztlumit, přihodit nakrájenou papriku, řapíkatý celer, feferonku, sterilované houbičky bez nálevu, vše společně zarestovat, mírně podlít zeleninovým vývarem a podusit dokud maso nezměkne. Dle potřeby ještě dochutit solí a pepřem a přidat lžíci hnědé miso pasty. Jako příloha jsou čerstvé italské tagliatelle s hoblinami sýru Grana Padano, ozdobené bazalkou.


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno