Pažitka
Název:

Pirohy

dělená strava - kytičky


Pirohy


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka7 lžic
špaldová mouka4 lžíce
kukuřičná polohrubá mouka nebo hladká mouka4 lžíce
sůl špetka
žloutek1 ks
sojové mlékocca 2 dcl
Kvásek:
droždí1/2 kostky
fruktoza na droždí na špičku lžičky
vlažné sojové mléko2 lžíce
žloutek na potření pirohů1 ks
Náplň:
sojové párkycca 6 nožiček
Postup přípravy:

Plněné pirohy, jsou super svačinka. Jelikož je tenhle recept dle mé dělené stravy je náplň ze sojových párků...ale fantazii se meze nekladou. Plňte špenátem, nivou...prostě dle chutě.

Mouku smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, tam rozdrobíme droždí, posypeme fruktozou a zalijeme 2 lžícemi vlahého mléka. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto, aby se nelepilo. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto vyválíme a tvoříme pomocí vykrajovátka pirohy, které plníme nadrobno nasekaným nebo umletým sojovým párkem. Pirohy potřeme rozšlehaným žloutkem s troškou vody a posypeme paprikou, sezamen , nebo solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno