bezlepkové piškoty | 120 g |
rostlinné mléko | 4 lžíce |
máslo | 80 g |
jahodová marmeláda | 100 g |
bezlepkové piškoty | 120 g |
kokosové mléko | 800 g |
kokosový cukr | 120 g |
kukuřičný škrob | 80 g |
vanilkový lusk | 1 ks |
želatinový ztužovač (Dr. Oetker) | 1 balíček |
jahody + 12 ks na ozdobu | 500 g |
rostlinná smetana ke šlehání | 200 ml |
Ingredience: |
Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.
Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškotů rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty. Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout. Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač. Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.
Podrobné info: