Pažitka
Název:

Piškotová roláda s jahodovým korpusem, plněná banánem a jahodami


Piškotová roláda s jahodovým korpusem, plněná banánem a jahodami


Ingredience:
Ingredience:
vejce6 ks
větší banán1 ks
jahody3 ks
polohrubá mouka100 g
třtinový cukr (nebo stévie)100 g
Krém:
mléko3/4 l
karamelový puding1 ks
máslo150 g
cukr moučka nebo stevie dle chuti
jahody2 ks
Na dozdobení:
jahody1 - 2 ks
meduňka dle chuti
Postup přípravy:

Nebudu popírat, že raději peču různé rolády než dorty. Rolády jsou vděčné, vždy se povedou a můžeme různě obměňovat náplně.

Vejce vyšleháme s cukrem a třemi rozmačkanými jahodami. Postupně přidáváme mouku a dobře ušleháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme péci do rozehřáté trouby na cca 170 stupňů. Pečeme 5 - 7 minut, jen slabě do růžova. Upečený korpus vyndáme z trouby a překlopíme z pečícího papíru na pocukrovanou vlhkou utěrku a srolujeme. Mezitím si uvaříme puding. Povrch pudingu posypeme moučkovým cukrem, ab se nevytvořil škraloup. Když je puding chladný, vmícháme k němu moučkový cukr nebo stévii a změklé máslo. Vyšleháme do hladké konzistence. Roládu pak rozvineme, potřeme krémem, na kraj delší strany rolády vložíme oloupaný banán a na strany banánu přimáčkneme půlky čerstvých jahod. Dál roládu opět celou rolujeme. Povrch rolády potřeme další vrstvou krému a dozdobíme jahodami a lístky meduňky.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno