Pažitka
Název:

Piškotový nepečený řez pro děti

dětská jídla


Piškotový nepečený řez pro děti


Ingredience:
Korpus:
piškoty250 g
medu3 lžíce
rozpuštěné máslo menší půlka
Náplň:
hnědý cukr / med1 lžíce
šlehačka1/2 kelímku
prášková želatina2-3 lžíce
ovoce dle chuti
bílý jogurt1 velký
Postup přípravy:

Zbylé rozdrolené piškoty můžete pokapat i čerstvou šťávou z ovoce, aby byly vláčné.

Vzala jsem pytlík piškotů (250g) a umlela je nahrubo, přidala jsem k nim 3 lžíce medu a rozpuštěné máslo (toho byla slabá půlka), hmotu jsem spojila dohromady.
Část namačkala na dno čtvercové formy a dala do lednice, část jsem si nechala na posypání.

Velký kelímek hustého, poctivého bílého jogurtu, jsem maličko osladila cukrem a vmíchala do něj 1/2 kelímku ušlehané šlehačky. Rozpustila jsem si práškovou želatinu (tak 2-3 lžíce) a do ní krém postupně zamíchala, nalila na korpus a dala chladit. Pak už jsem to jen posypala zbylými piškoty a ozdobila ovocem.

Zdobit můžete,  i před vložením do ledničky dle chuti.  Zvolte ovoce, které má vaše dítko rádo!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno