Korpus: | |
piškoty | 250 g |
medu | 3 lžíce |
rozpuštěné máslo | menší půlka |
Náplň: | |
hnědý cukr / med | 1 lžíce |
šlehačka | 1/2 kelímku |
prášková želatina | 2-3 lžíce |
ovoce | dle chuti |
bílý jogurt | 1 velký |
Zbylé rozdrolené piškoty můžete pokapat i čerstvou šťávou z ovoce, aby byly vláčné.
Vzala jsem pytlík piškotů (250g) a umlela je nahrubo, přidala jsem k nim 3 lžíce medu a rozpuštěné máslo (toho byla slabá půlka), hmotu jsem spojila dohromady.
Část namačkala na dno čtvercové formy a dala do lednice, část jsem si nechala na posypání.
Velký kelímek hustého, poctivého bílého jogurtu, jsem maličko osladila cukrem a vmíchala do něj 1/2 kelímku ušlehané šlehačky. Rozpustila jsem si práškovou želatinu (tak 2-3 lžíce) a do ní krém postupně zamíchala, nalila na korpus a dala chladit. Pak už jsem to jen posypala zbylými piškoty a ozdobila ovocem.
Zdobit můžete, i před vložením do ledničky dle chuti. Zvolte ovoce, které má vaše dítko rádo!