Název:Pistáciové tartaletky
Ingredience:
Tartaletky: |
hladká mouka | 220 g |
moučkový cukr | 80 g |
mleté pistácie | 70 g |
máslo | 150 g |
sůl | špetka |
žloutek | 1 ks |
Pistáciový krém: |
bílá čokoláda | 70 g |
jemně mleté pistácie | 50 g |
krupicový cukr | 100 g |
vejce | 2 ks |
mandlový extrakt | 1 lžička |
smetana | 180 ml |
Na ozdobení: |
malinová marmeláda | dle potřeby |
šlehačka | dle potřeby |
maliny | dle potřeby |
pistácie | dle potřeby |
Postup přípravy:Dnes se objevilo na novinových stáncích dubnové číslo časopisu F.O.O.D.
Významný to den pro Tytynu. Proč? V tomto čísle s ní naleznete rozhovor, ale především recept na úžasně jarní tartaletky. Pro ty co by si jej nestihli pořídit, dávám recept i sem.
Všechny ingredience na tartaletky vypracujeme na vále do hladkého těsta. Rozdělíme jej na deset stejných částí, ty vyválíme a vmačkáváme do formiček. Těsto propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme asi 10 – 12 minut.
Vychladlé tartaletky vyklopíme z formiček a potřeme malinovou marmeládou.
Mezitím ve vodní lázni šleháme vajíčka s krystalovým cukrem, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme čokoládu, smetanu, mandlový extrakt a mleté pistácie. Vše vymícháme do hladka. Pistáciovým krémem plníme tartaletky. Necháme alespoň 6 hodin odležet. Nakonec zdobíme šlehačkou, malinami a pistáciemi.
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno