Pizza (2 - 3 porce): | |
hladká nebo jemná špaldová mouka | 170 g |
vlažná voda | 110 g |
droždí | 7 g |
cukr do kvásku | špetka |
sůl | větší špetka |
Na obložení: | |
rajčatové sugo | dle potřeby |
mozzarella | dle potřeby |
prosciutto crudo | dle potřeby |
jarní cibulka | dle potřeby |
Salát: | |
salátové listy | dle potřeby |
fíky | dle chuti |
hruška | dle chuti |
oříšky | dle chuti |
parmazán | dle chuti |
zálivka | dle chuti |
Ano, jíme i pizzu, překvapení? Možná pro některé ano. Jíme vše, ale v jiných poměrech, než je obvyklé.
Nejprve si připravíme hladké těsto na pizzu. Vymícháme všechny suroviny a dáme na hodinku kynout.
Z těsta vyválíme placku, kterou potřeme sugem. Sugo můžeme koupit, nebo vyrobit domácí, a nebo postačí i kvalitní kečup bez cukru. Nahoru natrháme mozzarellu, poskládáme prosciutto crudo, zasypeme jarní cibulkou a dáme do rozehřáté trouby na 230 stupňů. Pečeme cca 10 - 12 minut.
Po upečení rozdělíme pizzu na cca 2 - 3 porce a poklademe čerstvým rajským a můžeme přidat i bazalku.
Salátek si připravíme ze surovin dle svých zásob.
Určitě vyzkoušejte.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: