Pizzové těsto kynuté (koupené - hotový výrobek) | |
olivový olej | 2 lžíce |
Pomodorini di Colina | 1 plechovka |
Valfrutta - krájená rajčata | 1 plechovka |
D.M. Hermes - originální řecké feferoni jemně pálivé | dle chuti |
tyrolská šunka | 150 g |
Aglio (koření od Antonína) | 2 lžičky |
sušená bazalka, oregáno, tymián | po lžičce |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
mozzarella v nálevu (gramáž po 100 g) | 2 balíčky |
sůl | špetka |
krupicový cukr | 1 lžička |
rukola | hrst |
Ani se nestačíte v kuchyni zabydlet a už ji dáváte do trouby.
Kulatou formu na pečení pizzy potřeme zlehka olivovým olejem a těsto z balíčku přemístíme na formu, upravíme okraje.
Pokapeme olivovým olejem.
V pánvi si rozpálíme olivový olej, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, smažíme dosklovata, přidáme nasekaný česnek, krátce prosmahneme.
Přidáme z plechovky krájená rajčata,sůl, cukr, koření a za občasného mícháme do vysmahnutí a odpaření se veškeré tekutiny. Necháme vychladnout.
Mozzarellu si nakrájíme na plátky, scedíme pomodorini, což jsou vlastně cherry rajčata v rajčatové omáčce ( tu můžeme použít např. do polévky nebo rajské omáčky ). Feferonkám odřízneme stopky, jinak je necháme jak jsou, nekrájíme, zrníčka necháme také.
Na těsto ve formě přemístíme rajčatovou směs a přidáme šunku, mozzarellu, pomodorini, feferonky.
Troubu si předehřejeme na 220 st (horkovzduch). Pečeme cca 15 minut.
Pohážeme rukolou a můžeme podávat.