Těsto: | |
květák | 1 hlávka |
drcené lněné semínko nebo chia, zalité 6 lžícemi vody | 2 lžíce |
vegan parmezán nebo lahůdkové droždí | 3 lžíce |
drcená semínka | 1 lžíce |
pohanková nebo kokosová mouka (nebo více semínek) | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
bylinky | dle chuti |
lahůdkové droždí | dle chuti |
Omáčka: | |
loupané rajče z konzervy + trošku šťávy | 1 ks |
bazalka | dle chuti |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
sušený česnek | špetka |
sladký sirup | trošku |
Dále: | |
rajčata | dle chuti |
žampiony | dle chuti |
lilek | dle chuti |
špenát | dle chuti |
červená cibule | dle chuti |
vegan parmezán | dle chuti |
bylinky | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti |
Pokud si říkáte, proč na vás jdu s dalším receptem na pizzu, pak mám pro vás odpověď. Zaprvé, na blogu jsem ještě žádný neměla, což by mi osobně jako důvod stačilo, ale mám i zadruhé. Totiž tahle pizza není rozhodně tradiční. Je nejen vegan, ale hlavně je bez lepku. Ano, ano, těsto je z květáku, nikoli z klasické mouky, tudíž je i zdravější a dietnější. Věřte tomu, že si přesto pochutnáte na křupavém základu. Počítejte s tím, že pizza má být samozřejmě křehčí, než ta klasická a možná na ni budete muset vzít i příbor, chuťové buňky ale uspokojí velmi. Času u toho taky moc nestrávíte, jen je to kuchtění takové.. veselejší?
Těsto:
Omáčka:
Na 1 pizzu stačí asi jedno loupané rajče z konzervy s troškou šťávy, dochutit bazalkou, solí, pepřem, sušeným česnekem, troškou sladkého sirupu a rozmixovat.
Zbytek surovin je na vás, já jsem na pizzu použila rajčata, žampiony, lilek, špenát, červenou cibuli, vegan parmezán, bylinky a sušený česnek.
Podrobné info: