Pažitka
Název:

Pizza ze zakysané smetany


Pizza ze zakysané smetany


Ingredience:
Ingredience:
zakysaná smetana1 kelímek (200g)
polohrubá mouka350 g
vejce1 ks
olej1 lžíce
prášek do pečiva1 lžička
sůl dle chuti
Zdobení.
protlak, sýr, šunka, bylinky... dle chuti
Postup přípravy:

Dnes byl úžasný letní den a tak jsem vymýšlela nějakou lehkou večeři, která i po horkém dni přijde k chuti. Volba byla jasná – pizza. Nejedná se o pravou italskou pizzu, ale o takovou dobrou “českou”. Těsto ze zakysané smetany je velmi jednoduché, rychlé, ale hlavně dobré! 

Těsto zpracovat, vyválet a položit na plech (používám pečící papír, abych nemusela vymazávat). 
Poté potřeme protlakem (kečupem) smíchaným s olejem, bylinkami, co máte rádi, já dala bazalku a oregáno. Navrch dáme všechno, co máte rádi, nebo co dům dal. Já dala sýr, šunku, salám, papriku a posypala kořením na pizzu, nebo bylinkami (oregano, bazalka). Pak již jen péci v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno