Pažitka
Název:

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

vegetariánský recept


Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré


Ingredience:
Ingredience:
střední mrkev3 ks
celer1/4 ks
petržel1 ks
kedlubna1/2 ks
cibule1/2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rýžová mouka4 - 5 lžic
vejce2 ks
pažitka na dozdobení
Pyré:
vařená řepa300 g
jablko1 ks
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kořenovou zeleninu mám doma vždy po ruce. Je skvělá jak do polévky, tak i na omáčku, ale dnes se mi nechtělo dělat ani jedno. Nedávno mě zaujal recept na placičky v kombinaci s pyré z červené řepy. Rozhodla jsem se tedy recept vyzkoušet. Jen jsem si jej upravila na aktuální suroviny a možnosti a vzniklo z toho moc dobré jídlo, které jsem určitě nedělala naposled.

Nejprve si očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kedlubnu) a na jemném struhadle si vše nastrouháme. Dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme vejce a rýžovou mouku. Ze vzniklé směsi vytvarujeme placičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem (folií) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut (po polovině doby placičky obrátíme).

Všechny suroviny na pyré si dáme do mixéru (uvařenou červenou řepu, oloupané jablko, olivový olej, sůl, pepř) a rozmixujeme do jemného pyré.

Placičky podáváme s řepovo-jablečným pyré a posypané nasekanou pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno