Ingredience: | |
střední mrkev | 3 ks |
celer | 1/4 ks |
petržel | 1 ks |
kedlubna | 1/2 ks |
cibule | 1/2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
rýžová mouka | 4 - 5 lžic |
vejce | 2 ks |
pažitka | na dozdobení |
Pyré: | |
vařená řepa | 300 g |
jablko | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Kořenovou zeleninu mám doma vždy po ruce. Je skvělá jak do polévky, tak i na omáčku, ale dnes se mi nechtělo dělat ani jedno. Nedávno mě zaujal recept na placičky v kombinaci s pyré z červené řepy. Rozhodla jsem se tedy recept vyzkoušet. Jen jsem si jej upravila na aktuální suroviny a možnosti a vzniklo z toho moc dobré jídlo, které jsem určitě nedělala naposled.
Nejprve si očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kedlubnu) a na jemném struhadle si vše nastrouháme. Dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme vejce a rýžovou mouku. Ze vzniklé směsi vytvarujeme placičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem (folií) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut (po polovině doby placičky obrátíme).
Všechny suroviny na pyré si dáme do mixéru (uvařenou červenou řepu, oloupané jablko, olivový olej, sůl, pepř) a rozmixujeme do jemného pyré.
Placičky podáváme s řepovo-jablečným pyré a posypané nasekanou pažitkou.
Podrobné info: