Pažitka
Název:

Plátky z vepřové kýty na způsob španělských ptáčků


Plátky z vepřové kýty na způsob španělských ptáčků


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta6 plátků
ostřejší hořčice2 lžíce
naložená sterilovaná zelenina5 - 6 lžic
nasekané beraní rohy1 lžíce
slanina nakrájená na kostičky2 lžíce
vejce uvařená natvrdo3 ks
nálev ze zeleniny na podlití
větší cibule1 ks
slanina20 g
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Měla jsem doma krásné vepřové plátky z kýty, ale dostala jsem chuť na španělské ptáčky, tak jsem přizpůsobila úpravu masa s chutí ptáčků.

Kýtu pokrájíme na plátky, které mírně naklepeme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a necháme naložené přes noc v chladu.

Slaninu a cibuli pokrájíme na kostičky. Orestujeme na oleji z obou stran. Vše zalijeme nálevem ze zeleniny a beraních rohů, aby byla omáčka pikantnější. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkčí, přidáme naloženou zeleninu s uzeninou a dál dusíme doměkka. Když je hodně zeleniny, nemusíme omáčku zahušťovat. Když je potřeba, omáčku zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno