Ingredience: | |
vepřová kýta | 6 plátků |
ostřejší hořčice | 2 lžíce |
naložená sterilovaná zelenina | 5 - 6 lžic |
nasekané beraní rohy | 1 lžíce |
slanina nakrájená na kostičky | 2 lžíce |
vejce uvařená natvrdo | 3 ks |
nálev ze zeleniny | na podlití |
větší cibule | 1 ks |
slanina | 20 g |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Měla jsem doma krásné vepřové plátky z kýty, ale dostala jsem chuť na španělské ptáčky, tak jsem přizpůsobila úpravu masa s chutí ptáčků.
Kýtu pokrájíme na plátky, které mírně naklepeme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a necháme naložené přes noc v chladu.
Slaninu a cibuli pokrájíme na kostičky. Orestujeme na oleji z obou stran. Vše zalijeme nálevem ze zeleniny a beraních rohů, aby byla omáčka pikantnější. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkčí, přidáme naloženou zeleninu s uzeninou a dál dusíme doměkka. Když je hodně zeleniny, nemusíme omáčku zahušťovat. Když je potřeba, omáčku zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou.
Podrobné info: