Ingredience: | |
platýz | 2 filety |
sladká mletá paprika | špetka |
mletý nebo drcený kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
šalvěj | 6 lístků |
rozmarýn | snítka |
máslo | 2 lžíce |
Mořská ryba, která ještě není v našem jídelníčku tolik častá. Přitom existuje nespočet receptů na úpravu této vynikající mořské ryby, která se nachází jak při pobřeží, tak ji můžete potkat i v hloubkách, jako je třeba mariánský příkop. To je dalším pozitivem pažitky, zde se i něco dočtete
Pokud máme rybu mraženou, necháme rozmrazit a řádně osušíme. Chlazený filet je samozřejmě s výhodou. Rybu nasolíme, posypeme paprikou a kmínem. V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme bylinky a necháme rozvonět. Bylinky vyjmeme a vložíme filety, které opékáme z každé strany cca 3 minuty. Voňavým máslem omastíme brambory. Výborné jsou k tomu i tzatziky.
Podrobné info: