Ingredience: | |
mleté maso mix | 800 g |
koření Rubrica Reny (saturejka, pískavice) | 1 lžíce |
větší červená paprika | 2 ks |
dijonská hořčice | 1 lžička |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | dle potřeby |
brambory | dle počtu osob |
máslo na brambory | plátek |
Pljeskavica pochazí myslím ze srbských receptů, což jsou různé varianty mletého masa. Výběr je však jen a jen na vás. Můžete též do receptu přidat nasekanou chilli papričku a doplnit třeba jogurtovým dipem s koprem či sekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem.
Tento recept na různé varianty mletého masa můžete dle libosti obměňovat. Klidně plnit sýrem, zkusit různé varianty zeleniny nebo místo grilovaní, pečení třeba usmažit, jako klasický karbanátek. Improvizujte dle chuti nebo obsahu vaší ledničky.
Postup mleté maso smícháme s kořením Cubrica Reny/se saturejkou a pískavicí/. Přidáme omytou, na malé kousky pokrájenou červenou papriku, lžičku dijonské hořčice a vše promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Mokrou rukou vytvarujeme tenčí placičky. Vložíme na plech pod gril a pečeme (grilujeme )4 – 5 minut z každé strany. Během grilování placičky potíráme olejem. Podáváme buď s bramborem nebo na chlebu s hořčicí, ozdobené cibulkou. Jídlo je rychlé a chutné, pokaždé, když si umelu maso, zkouším pokrm i s jinou zeleninou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: