Pažitka
Název:

Pljeskavica aneb karbanátky na grilu


Pljeskavica aneb karbanátky na grilu


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso mix800 g
koření Rubrica Reny (saturejka, pískavice)1 lžíce
větší červená paprika2 ks
dijonská hořčice1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej dle potřeby
brambory dle počtu osob
máslo na brambory plátek
Postup přípravy:

Pljeskavica pochazí myslím ze srbských receptů, což jsou různé varianty mletého masa. Výběr je však jen a jen na vás. Můžete též do receptu přidat nasekanou chilli papričku a doplnit třeba jogurtovým dipem s koprem či sekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem.

Tento recept na různé varianty mletého masa můžete dle libosti obměňovat. Klidně plnit sýrem, zkusit různé varianty zeleniny nebo místo grilovaní, pečení třeba usmažit, jako klasický karbanátek. Improvizujte dle chuti nebo obsahu vaší ledničky.

Postup mleté maso smícháme s kořením Cubrica Reny/se saturejkou a pískavicí/. Přidáme omytou, na malé kousky pokrájenou červenou papriku, lžičku dijonské hořčice a vše promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Mokrou rukou vytvarujeme tenčí placičky. Vložíme na plech pod gril a pečeme (grilujeme )4 – 5 minut z každé strany. Během grilování placičky potíráme olejem. Podáváme buď s bramborem nebo na chlebu s hořčicí, ozdobené cibulkou. Jídlo je rychlé a chutné, pokaždé, když si umelu maso, zkouším pokrm i s jinou zeleninou. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno