Pažitka
Název:

Plněná dýně Hokkaido

vhodné pro vegan, vegetarian, intolerance laktózy, bezlepkové, bez palmového oleje, bez sóji


Plněná dýně Hokkaido


Ingredience:
Ingredience:
střední dýně Hokkaido1 ks
uvařená rýže300 g
sušená rajčata v oleji5 ks
červená paprika1 ks
rajčata2 ks
chilli paprička1 ks
cibule1 ks
oregano1/4 lžičky
čessnek2 stroužky
sůl dle chuti
lahůdkové droždí1 lžíce
Postup přípravy:

Poté co jsem zlikvidovala asi už dvacátou dýni ze zahrady a měla jsem už dost pečených marinovaných plátků a polévky, rozhodla jsem se ji zapéct. Inspirovala mě kamarádka Klárka, která podobnou rýžovou směsí plní patizony a vyzkoušela jsem tuto variantu, která je lehká, chutná a ideální na odlehčenou večeři. K obědu bych k dýni doporučila přidat ještě nějakou bílkovinu. Buď například opečený tempeh nebo přímo do směsi vmíchat zbytek uvařené luštěniny.

Postup je jednoduchý. Dýni rozřízněte na poloviny a vydlabte. Dejte do pekáče a v předehřáté troubě pečte 10 minut při 180°C.
Mezitím co se dýně peče, připravte si rajčatovou omáčku. Do mixéru dejte rajčata, červenou papriku, chilli, cibuli, oregáno, sůl, lahůdkové droždí a česnek a rozmixujte na kaši. Tuto kaši pak promíchejte s rýží. Směs by měla být slanější, neboť dýně se nijak nekoření, tak aby to dodalo chuť i jí.
Poté směs naplňte do předpečené dýně a dejte zapéct na 30 minut do trouby.
Po upečení nechte dýni zhruba 10 minut odpočívat a až poté ji krájejte, bude se vám méně rozpadat.
Servírujte ozdobené bazalkou či oreganem se spoustou zeleniny. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno