Pažitka
Název:

Plněná skládaná kapusta mletým masem


Plněná skládaná kapusta mletým masem


Ingredience:
kapusta1 ks
mleté maso500 - 600 g
vejce2 ks
cibule1 ks
strouhanka3 lžíce
dijonská hořčice2 lžíce
česnek3 stroužky
pepř špetka
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo bílé pečivo....

Kapustu očistíme a rozebereme na listy. Povaříme na 7 minutek v osolené vodě. Poté zchladíme a necháme okapat.

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, utřený česnek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, až vznikne kompaktní hmota, kterou necháme krátce v chladu odležet.

Kulatou ohnivzdornou mísu vyložíme papírem na pečení (nebo můžeme dát i do 4 menších). Mísu vyložíme největšími zelnými listy tak, aby se mírně překrývaly a přesahovaly přes okraj mísy. Potřeme je polovinou masové hmoty a obložíme téměř všemi zbylými listy, na které rozložíme zbylou masovou hmotu. Překryjeme ji přečnívajícími zelnými listy, které přeložíme směrem do středu, případně i zbylými zelnými listy, a vše mírně přitlačíme.

Mísu vložíme do hrnce naplněného vodou tak, aby byla do poloviny ponořená, a dusíme 2 hodiny v troubě vyhřáté na 150 °C. Pak mísu opatrně vyjmeme, nad dřezem stlačíme vršek zelí talířkem, aby vytekla přebytečná šťáva, zelí překlopíme na talíř a nakrájíme na porce.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno