Ingredience: | |
uzený vepřový ocásek | 600 g |
sádlo | 2 lžíce |
malá cibule | 1 ks |
brambory uvařené ve slupce | 500 g |
hrubá mouka | 150 g |
vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
zelí | dle potřeby |
Česká klasika, kterou mají rádi skoro všichni. A můj muž velice.
Nejdříve si uvaříme uzený vepřový ocásek v osolené vodě. Rozpustíme si na pánvi dvě lžíce sádla a orestujeme na něm na jemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme uvařený uzený ocásek pokrájený na kostičky (nejlepší je nechat ho vystydnout nebo ho udělat den dopředu, lépe se s ním pracuje), pěkně promícháme a orestujeme
Uvařené brambory nastrouháme na jemno, vysypeme doprostřed válu a uděláme do nich důlek. Do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které nakrájíme na kolečka. Do každého kousku zabalíme připravenou směs z uzeného masa, hotové knedlíky trochu obalíme v hrubé mouce a uvaříme ve vroucí vodě. Podáváme se zelím a s opraženou cibulkou.
Podrobné info: