Pažitka
Název:

Plněné masovo-hřibové koule


Plněné masovo-hřibové koule


Ingredience:
Ingredience:
klouzci nebo jiné hřiby300 g
vepřová plec500 g
smetana100 ml
cibule1 ks
čenek3 stroužky
sůl1 lžička
drcený kmín1/2 lžičky
mletý pepř1/4 lžičky
strouhanka na zahuštění
vejce uvařená natvrdo4 ks
olej2 lžíce
strouhanka na obalení
Postup přípravy:

Máme rádi masovo-hřibové karbanátky a také takzvaná pštrosí vejce pečená v troubě. Upravila jsem si dva recepty do jednoho a moc jsme si pochutnali.

Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby. 

Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku.

Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule. 

Masovou směs rozdělíme na 4 díly. 

Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.

Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou. 

Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno