Na papriky: | |
mletá vepřová plec | 300 g |
různobarevné papriky | 3 ks |
rýže | 6 lžic |
vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
česnek | 1 stroužek |
menší cibule | 1 ks |
olej | 1 lžíce |
voda | na podlévání |
Na omáčku: | |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 ks |
hladká mouka | 2 lžíce |
rajský protlak | 1 ks |
kečup | 200 ml |
skořice | kousek |
hřebíček | 2 ks |
nastrouhaný perník | 1 lžíce |
Plněné papriky vám v české kuchyni asi představovat nemusím. Kdo je má rád, nechť se inspiruje dle mého receptu, určitě si pochutná.
Papriky:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Vmícháme k masu, přidáme koření, vejce a promícháme. Papriky zbavíme jader a naplníme masovou směsí. Zakápneme olejem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 st. cca 40 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a otáčíme.
Omáčka:
Rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme cca 300 ml studené vody, přidáme protlak, kečup, koření, cukr a výpek z paprik. Na mírném plameni prováříme 10 minut. Nakonec přidáme nastrouhaný perník, doladíme chutě a omáčku propasírujeme. Jako příloha se hodí rýže nebo houskový knedlík.
Podrobné info: