Název:Plněné portobello s pečenou zeleninou
vegan
Ingredience:
Ingredience: |
portobelo žampiony | 5 ks |
uzené tofu nebo tempeh | 1 ks |
cibule | 2 ks |
omáčka Tamari | 2 pol. lžíce |
drcený kmín | 2 čaj. lžičky |
česnek | 2 stroužky |
vlašské ořechy | 60 g |
pórek / jarní cibulka | hrstka |
provensálské koření | špetka |
Zelenina: |
brambory | 4 ks |
mrkev | 2 ks |
celer | 1/2 ks |
řepa | 3-4 ks |
česnek | 3 stroužky |
provensálské koření | špetka |
sůl | špetka |
Postup přípravy:Také milujete houby na všechny způsoby??? Pokud jste ještě nezkoušeli portobello žampióny určitě neváhejte. Jsou výborné v burgerech, plněné, smažené i v omáčkách. Jsou velmi šťavnaté, masité až krémové. Prostě neodolatelné.
Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí. Již nezapečená směs je skvělá a při plnění žampiónu vždy nějak záhadně mizí.
Jak na to:
- Brambory, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakápneme olivovým olejem ochutíme provensálským kořením a solí. Řepu si očistíme, nakrájíme na kolečka, také zakápneme olivovým olejem a dochutíme kořením.
- Dáme péct na 180°C/25 minut, po-té přidáme na řepu česnek nakrájený na plátky a ještě dopékáme 15 minut.
- 4 ks portobello žampiónů očistíme a vykrojíme jim nožičky. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet, čím déle, tím lépe.
- 1 ks portobello a zbytek nožiček nakrájíme.
- Na oleji restujeme cibulku, přidáme nakrájené portobello. Po chvilce přidáme sojovou omáčku a kmín. Dusíme 10 minut. Vmícháme nastrouhané uzené tofu, na hrubo nasekané vlašské oříšky a pórek. Odstavíme.
- Směsí plníme připravené 4 ks portobello a dáme zapéct do trouby na 180°C/15 minut.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno