Ingredience: | |
velké žampiony | 6 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
šalotka | 1 ks |
sušená rajčata | pár kusů |
rozmarýn | 1 snítek |
kozí sýr | dle potřeby |
Podzimní předkrm....
K mým oblíbeným předkrmům hlavně v podzimním a zimním období patří plněné žampiony. Je to hezký recept, který se dá využít i v letním období jako lehký oběd nebo večeře, protože vás příjemně zasytí, ale nevytváří pocit těžkosti.
Vždycky je dobré mít pár pěkných velkých žampionů, které zlehka očistíme a zbavíme je nožiček. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek olivového oleje.
Když máme základ připravený, nakrájíme najemno šalotku, sušená rajčata a spolu se snítkem rozmarýnu dozlatova orestujeme.
Směsí naplníme připravené žampiony a zasypeme kozím sýrem. Troubu si předehřejeme na 220°C a cca 10-15 minut necháme zapéct.
Před servírováním doporučujeme lehce pokapat olivovým olejem.
www.facebook.com/RegionNaTaliri