Pažitka
Název:

Plněné žampiony


Plněné žampiony


Ingredience:
Ingredience:
velké žampiony6 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
šalotka1 ks
sušená rajčata pár kusů
rozmarýn1 snítek
kozí sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Podzimní předkrm....

K mým oblíbeným předkrmům hlavně v podzimním a zimním období patří plněné žampiony. Je to hezký recept, který se dá využít i v letním období jako lehký oběd nebo večeře, protože vás příjemně zasytí, ale nevytváří pocit těžkosti.

Vždycky je dobré mít pár pěkných velkých žampionů, které zlehka očistíme a zbavíme je nožiček. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek olivového oleje.

Když máme základ připravený, nakrájíme najemno šalotku, sušená rajčata a spolu se snítkem rozmarýnu dozlatova orestujeme.
Směsí naplníme připravené žampiony a zasypeme kozím sýrem. Troubu si předehřejeme na 220°C a cca 10-15 minut necháme zapéct.

Před servírováním doporučujeme lehce pokapat olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno