Název:Plněné žampiony Portobello s kuskusem
Ingredience:
Ingredience: |
žampiony Portobello | 2 ks |
kuskus | 80 g |
anglická slanina | 40 g |
střední cibule | 1/2 ks |
naložená paprička jalapeňos | 1 kolečko |
stroužek česneku | 1 ks |
strouhaný sýr (cheddar, parmazán) | 25 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | |
Postup přípravy:Plněné žampiony speciálně pro mojí sestřenici Gabču. Nedávno jsme si na nich spolu pochutnaly. Recept je taková rychlovka, vhodná třeba k večeři. Tak jestli si taky chcete pochutnat, zkuste je. Žampiony Portobello jsou velké žampiony, které se dají skvěle použít na grilování nebo právě na plnění. Na chuť jsou stejné jako obyčejné malé žampiony (ale plnit kuskus do malých žampionů by byla hrozná práce.
Všechny ingredience, co jsem použila jsem si odvážila, ale záleží na tom, jak velké žampiony seženete. Já jsem měla přibližně 10cm klobouky.
Jako příloha k žampionům je skvělý zeleninový salát.
- Do misky nasypte kuskus, osolte, přidejte lžíci olivového oleje a zalijte vroucí vodou. Vody dejte přibližně tolik, aby byla 1cm nad kuskusem. Na zalití můžete použít i vývar, ale vzhledem k dalšímu ochucování kuskusu v pohodě stačí i voda. Misku s kuskusem zakryjte a nechte 10 minut odstát.
- Mezitím si nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Žampionům vyřízněte nožičky a nakrájejte je na malé kostičky. Stejně nakrájejte i slaninu a papričku. Nastrouhejte si sýr.
- Na pánvi na olivovém oleji začněte opékat cibuli, když začně sklovatět, přidejte i česnek a slaninu. Společně chvilku opékejte, stačí tak 1-2 minuty. Stáhněte z ohně a přidejte pokrájenou papričku a polovinu nastrouhaného sýra. Směs ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
- Každý žampion zevnitř trochu zakápněte olivovým olejem a naplňte kuskusem. Navrch posypejte zbytkem nastrouhaného sýra. Dejte zapéct do trouby na 190°C na 15 minut.
DOBROU! CHUŤ !!
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno