Pažitka
Název:

Plněné žampiony směsí z mletého masa


Plněné žampiony směsí z mletého masa


Ingredience:
Ingredience:
velké žampiony6 ks
mleté masocca 300 g
střední paprika1/2 ks
česnek2 stroužky
cibule1/2 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
mletý kmín špetka
koření Adžika dle chuti
strouhaný sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Při nákupu mi padly do oka krásné, velké žampiony. Hned jsem věděla, že je naplním. Dlouho jsme je neměli a v kombinaci s mletým masem jsou prostě výborné. Namlela jsem si maso z vepřových ocásků a dala se do vaření.

Nejdřív si oloupejte žampióny. Odlomte nožky a očistěte je. Nožem opatrně vydlabejte hlavy žampionů, aby se tam vešlo co nejvíc náplně. Nohy nakrájejte nadrobno. Papriku a cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte. V míse si smíchejte maso s ostatními ingrediencemi. Důkladně vše smíchejte a naplňte směsí žampiony. Pokud vám zbyla náplň, udělejte z ní tvar karbanátku. Pečte ve vyhřáté troubě na 200°C, přibližně 20-30 minut. Před dopečením posypte každý žampion trochou sýra. Servírujte s bramborovou kaší, pečenými nebo vařenými brambory a salátem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno