Ingredience: | |
velké žampiony | 6 ks |
mleté maso | cca 300 g |
střední paprika | 1/2 ks |
česnek | 2 stroužky |
cibule | 1/2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
mletý kmín | špetka |
koření Adžika | dle chuti |
strouhaný sýr | dle potřeby |
Při nákupu mi padly do oka krásné, velké žampiony. Hned jsem věděla, že je naplním. Dlouho jsme je neměli a v kombinaci s mletým masem jsou prostě výborné. Namlela jsem si maso z vepřových ocásků a dala se do vaření.
Nejdřív si oloupejte žampióny. Odlomte nožky a očistěte je. Nožem opatrně vydlabejte hlavy žampionů, aby se tam vešlo co nejvíc náplně. Nohy nakrájejte nadrobno. Papriku a cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte. V míse si smíchejte maso s ostatními ingrediencemi. Důkladně vše smíchejte a naplňte směsí žampiony. Pokud vám zbyla náplň, udělejte z ní tvar karbanátku. Pečte ve vyhřáté troubě na 200°C, přibližně 20-30 minut. Před dopečením posypte každý žampion trochou sýra. Servírujte s bramborovou kaší, pečenými nebo vařenými brambory a salátem.
Podrobné info: