Ingredience: | |
žampiony | 10 ks |
vejce | 2 ks |
drcený kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
saturejka | dle chuti |
mozzarella | 1 balíček |
pažitka | dle chuti |
jarní cibulka | 1 ks |
olivový olej | dle potřeby |
koření Tacco od Nahrin nebo kapka sojové omáčky | dle chuti |
Vahalova slanina | 6 - 8 plátků |
Plněné žampiony jsou velmi dobrým obědem nebo večeří, stačí přidat sýr, uzeninu, nebo co má každý rád.
Žampiony očistíme, nožičky odstraníme, hlavičky opatrně vydlabeme. Na oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, nožičky od hub pokrájíme nadrobno a přidáme k orestované cibulce. Vmícháme drcený kmín, sůl, pažitku, saturejku, koření nebo kapku sojové omáčky a vmícháme srazit dvě vejce. Touto směsí naplníme kloboučky hub a omotáme je pak plátkem slaniny. Houby takto upravené, dáme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem a pečeme v troubě na program "gril" na 200 stupňů. Po 5 - 6 minutách na každou houbu, omotanou slaninou, vložíme plátek pokrájené mozarelly. Ještě krátce pečeme, dokud se sýr neroztaví. Zdobíme pažitkou, kapií nebo saturejkou.
Podrobné info: