Pažitka
Název:

Plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou


Plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
menší papriky6 ks
vepřové mleté maso500 g
sůl1/2 lžíce
cukr1/2 lžíce
voda100 ml
vejce1 ks
strouhanka1 lžíce
hrubá mouka hrst
větší cibule1 ks
česnek1 stroužek
pepř dle chuti
sladká mletá paprika dle chuti
čerstvé oregano nebo majoránka dle chuti
Tomatová omáčka:
sádlo2 - 3 lžíce
rajčatová šťáva1 balení
malý rajčatový protlak1 ks
hladká mouka1 - 2 lžíce
malá cibule2 ks
bobkový list dle chuti
nové koření dle chuti
celý pepř dle chuti
sůl dle chuti
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Hezkou sobotu všem! Včera jsem zakoupila čerstvé mleté maso v řeznictví NOVÁK maso-uzeniny a na trhu jsem zase koupila krásné papriky. Dnes jsem natrhala čerstvé oregano a majoránku na zahrádce a z toho vykouzlila famózní oběd! Měli jsme plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou, největší odměnou pro mě byly úsměvy mých dětí, mlaskání malého Péťíka „Mňam mňam…“ a od Vendulky slova chvály.

Do mletého masa přidáme půl lžíce cukru a soli, přilijeme 100 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den přidáme do masa vejce, strouhanku, hrubou mouku, na jemno nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku, opepříme, ještě trochu sladké papriky a čerstvé oregano. Celou směs pořádně promícháme a naplníme jí paprikové lusky, které dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C, asi 30 minut.

Tomatová omáčka:

Na sádle uděláme z hladké mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku soli a trochu cukru, promícháme a zalijeme tomatovou šťávou v krabičce a jedním rajčatovým protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník.

VENDY TIP! Dnes jsem do tomatové omáčky přidala smetanu na zjemnění a bylo to výborné, mohu jen doporučit.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno