Pažitka
Název:

Poctivá zelňačka z uzených žeber


Poctivá zelňačka z uzených žeber


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory2 ks
kysané zelí500 g
uzená žebra500 g
30% smetana100 ml
máslo1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
sladká paprika1 lžička
bobkový list2 ks
pepř5 kuliček
nové koření3 kuličky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
Postup přípravy:

Tohle je přesně počasí na nějakou skvělou vařící polívku, kterou zelňačka určitě je. Ta nejlepší je z uzených žeber, s trochou smetany na zjemnění. Žádná věda, jdeme na to!

Uzený žebra spolu s divokým kořením uvaříme do měkka, vývar scedíme přes plátýnko a maso obereme. 

Zvlášť dáme vařit se solí a kmínem brambory, nakrájený na kostičky a zvlášť pokrájený zelí.

V hrnci usmažíme jíšku z másla a mouky, na poslední půl minutku přidáme mletou papriku a zápražku zalijeme vodou se zelím a částí vývaru z žeber. 

Provaříme cca 15 minut, přidáme obraný uzený maso, brambory a na závěr polévku zjemníme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a hotovo.

Samozřejmě do ní můžete přidat i dobrou klobásku a přímo do talíře pak přidat lžičku zakysaný smetany... variant je mnoho.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno