Ingredience: | |
cibule | 2 ks |
česnek | 3 stroužky |
ghí/máslo/olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
mletá paprika | 2 lžičky |
mletý kmín | 2 lžičky |
majoránka | 2 lžičky |
domácí vegeta | 2 lžičky |
rajčatový protlak | 200 g |
sušené houby | hrst |
pórek | 1 ks |
mrkev | 3 ks |
seitan | 400 g |
ječná mouka nebo hraška | na zahuštění |
Dlouho jsem nepostovala pořádné vege jídlo. Tak tady je, guláš se seitanem. Klasika, jednoduchost a velká dobrota. Omáčky v zimě hodně můžeme!
Nakrájenou cibulku osmahneme na tuku, osolíme a přidáme mletou papriku. Krátce orestujeme a vložíme protlak, na kolečka nakrájený pórek a mrkev, sušené houby. Promícháme s kořením a podlijeme 2 až 2,5 l horké vody nebo zeleninovým vývarem. Stačí společně povařit asi 15 minut, na závěr zahustíme a vložíme na nudličky nakrájený seitan. Chvilku povaříme a odstavíme. Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem, chlebem apod. Prostě klasika. Já zvolila bulgur, protože jsme ho dlouho neměli. Můžete ještě přidat kysané zelí, pickles nebo klíčky pro optimální výživu!
Podrobné info: