Pažitka
Název:

Podkovy s oříškovým krémem


Podkovy s oříškovým krémem


Ingredience:
Linecké těsto:
hladká mouka350 g
cukr120 g
máslo250 g
žloutek4 ks
citronová kůra dle chuti
prášek do pečiva špetka
Krém:
máslo250 g
cukr6 lžic
mleté ořechy4 lžíce
holandské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
Postup přípravy:

Linecké těsto je super v tom, že se s ním dá kouzlit. Každý zná babiččin linecký mřížkovaný koláč, linecké cukroví plněné domácí rybízovou marmeládou, a nebo je tady možnost jej naplnit krémem.

Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3 mm, vykrajujeme podkovy a pečeme při 180°C do růžova.
Podkovy slepíme krémem a jejich konce namáčíme v čokoládě na vaření, rozpuštěné ve vodní lázni s trochou rostlinného tuku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno