Linecké těsto: | |
hladká mouka | 350 g |
cukr | 120 g |
máslo | 250 g |
žloutek | 4 ks |
citronová kůra | dle chuti |
prášek do pečiva | špetka |
Krém: | |
máslo | 250 g |
cukr | 6 lžic |
mleté ořechy | 4 lžíce |
holandské kakao CARLA Chocolate | 2 lžíce |
Linecké těsto je super v tom, že se s ním dá kouzlit. Každý zná babiččin linecký mřížkovaný koláč, linecké cukroví plněné domácí rybízovou marmeládou, a nebo je tady možnost jej naplnit krémem.
Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3 mm, vykrajujeme podkovy a pečeme při 180°C do růžova.
Podkovy slepíme krémem a jejich konce namáčíme v čokoládě na vaření, rozpuštěné ve vodní lázni s trochou rostlinného tuku.