Pažitka
Název:

Podmáslové řízky


Podmáslové řízky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní řízky800 g
podmáslí1 l
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Sypká směs:
hladká mouka2 hrnky (250ml)
kypřící prášek do pečiva1 lžička
sůl1 lžička
sladká mletá paprika2,5 lžičky
sušený česnek1,5 lžičky
sušené oregano1,5 lžičky
bílý pepř1/2 lžičky
Postup přípravy:

Řízky milujeme asi každý, ale co si je udělat trochu jinak? Řízky bez strouhanky a vajíčka, ale i přesto krásně zlatavé a křupavé.

Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalme v sypké směsi, poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno