Ingredience: | |
kuřecí prsní řízky | 800 g |
podmáslí | 1 l |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Sypká směs: | |
hladká mouka | 2 hrnky (250ml) |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
sladká mletá paprika | 2,5 lžičky |
sušený česnek | 1,5 lžičky |
sušené oregano | 1,5 lžičky |
bílý pepř | 1/2 lžičky |
Příloha - brambory: | |
brambory | 500 g |
sůl | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
Podmáslové řízky jsou jednoduché, rychlé a moooc dobré, už jste je zkusili? Je to další recept, který jsme vařili na TV Paprika CzSk v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem.
Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalíme v sypké směsi a poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Podrobné info: