Ingredience: | |
malá dýně Hokkaido | 1 ks |
drobnozrnná čočka | 250 g |
sýr Feta | 80 g |
granátové jablko | 1 ks |
polníček | dle potřeby |
nasekané vlašské ořechy | hrst |
Dressing: | |
balzamikový ocet | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
hrubozrnná hořčice | 1 lžička |
sůl | špetka |
Podzim pomalu klepe na dveře a to znamená jediné ... dýně a zase jen dýně. Na tohle období jsem se těšila celý rok. A jak jinak ho odstartovat, než nějakou podzimní pochoutkou. Dnes jsem si pro vás připravila recept na jednoduchý čočkový salát s dýní. Kombinace dýně, sýru Feta, vlašských ořechů a granátového jablíčka je prostě neodolatelná.
Vydlabanou dýni nakrájejte a vyskládejte ji na plech vyložený pečícím papírem. Dýni osolte a pokapejte olivovým olejem. Takto připravenou dýni pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20-25 minut doměkka. Upečenou dýni dejte stranou a nechte ji vychladnout. V malé misce smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a špetku soli. Ve velké míse smíchejte polníček s drobnozrnnou čočkou a granátovým jablkem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, Fetu a nasekané vlašské ořechy. Hotový salát nakonec zalijte připraveným dressingem, lehce promíchejte a podávejte.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: