Pažitka
Název:

Podzimní čočkový salát s pečenou dýní


Podzimní čočkový salát s pečenou dýní


Ingredience:
Ingredience:
malá dýně Hokkaido1 ks
drobnozrnná čočka250 g
sýr Feta80 g
granátové jablko1 ks
polníček dle potřeby
nasekané vlašské ořechy hrst
Dressing:
balzamikový ocet1 lžíce
olivový olej2 lžíce
hrubozrnná hořčice1 lžička
sůl špetka
Postup přípravy:

Podzim pomalu klepe na dveře a to znamená jediné ... dýně a zase jen dýně. Na tohle období jsem se těšila celý rok. A jak jinak ho odstartovat, než nějakou podzimní pochoutkou. Dnes jsem si pro vás připravila recept na jednoduchý čočkový salát s dýní. Kombinace dýně, sýru Feta, vlašských ořechů a granátového jablíčka je prostě neodolatelná.

Vydlabanou dýni nakrájejte a vyskládejte ji na plech vyložený pečícím papírem. Dýni osolte a pokapejte olivovým olejem. Takto připravenou dýni pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20-25 minut doměkka. Upečenou dýni dejte stranou a nechte ji vychladnout. V malé misce smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a špetku soli. Ve velké míse smíchejte polníček s drobnozrnnou čočkou a granátovým jablkem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, Fetu a nasekané vlašské ořechy. Hotový salát nakonec zalijte připraveným dressingem, lehce promíchejte a podávejte.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno