Pažitka
Název:

Pohanka s houbami


Pohanka s houbami


Ingredience:
Ingredience:
pohanka250 g
sušené houby2 hrsti
sádlo2 - 3 lžíce
středně velká cibule1 ks
česnek3 - 4 stroužky
drcený kmín špetka
sůl dle chuti
sušená majoránka špetka
čerstvě mletý pepř špetka
strouhanka (do pekáčku) dle potřeby
Postup přípravy:

Pohanka je surovina, která by ve vaší kuchyni neměla rozhodně chybět. Proto si připravte se mnou tento výborný a zdravý recept.

Postup: Houby předem namočíme na 1-2 hodiny do studené vody, aby dobře nasákly tekutinu. Pohanku namočíme asi na 2 hodiny do vody. Opranou pohanku, podobně jako rýži upravíme dušením /10-12 minut /. Středně velkou cibulku zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme. Do tohoto základu přidáme přeceděné pokrájené houby a asi 20 - 25 minut dusíme. Měkké houby přidáme do uvařené pohanky a ochutíme podle potřeby utřeným česnekem, solí, sušenou majoránkou a pepřem. Připravíme si vhodný pekáček nebo ohnivzdornou misku, kterou vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku nebo misky přendáme směs a ve vyhřáté troubě vše zapečeme na cca 20 minut. Všechny chutě se pěkně a dokonale propojí. Můžeme servírovat. Poznámka Houby se také namáčí do vody a pak se po jedné až dvou hodinách propláchnou a v trošce vody se uvaří doměkka. Postup a vše jsem čerpala ze staré kuchařky: "Z naší vesnice" a podle receptu "Černý Kuba", jen místo krupek jsem použila pohanku. Manžel nerad jí jídlo bez masa, tak jsem mu na talíř dala kousky opečené uzeniny.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno