Ingredience: | |
loupaná pohanka | 200 g |
kysané zelí | 150 g |
uzené tofu | 100 g |
středně velká cibule | 1 ks |
přepuštěné máslo nebo olivový olej | 1 lžíce |
čerstvá petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Pohanka, zelí a uzené tofu - to je božská kombinace, které nikdy neodolám. Dokážu spořádat plný talíř a ještě si přidám. Možná se vám zrovna tahle kombinace surovin bude zdát podivná, ale věřte mi, že se do ní zamilujete stejně, jako já. Podobný recept s pohankou už na blogu mám (zde). Tentokrát ji ale nebudu zapékat. Šmrnc celému jídlu dodává orestovaná cibule a čerstvá petrželka. Už se vám sbíhají sliny? Mně tedy ano.
Na přepuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, kysané zelí a vše necháme restovat cca 5 minut. Ke směsi přidáme uvařenou pohanku, ochutíme solí, pepřem a vše promícháme. Před podáváním pohanku posypeme nasekanou petrželkou a máme hotovo.
Podrobné info: