Pažitka
Název:

Pohanková bábovka

bezlepkový recept


Pohanková bábovka


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka300 g
zralé banány2 ks
zakysaná smetana200 g
olej100 ml
vejce2 ks
třtinový cukr60 g
karob2 lžíce
kypřící prášek do pečiva1 ks
Postup přípravy:

Tato bezlepková verze bábovky se v naší rodině asi natrvalo zabydlí a to nejen proto, že pohanka je výborný zdroj vitamínů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Ale i pro svou lehce oříškovou chuť.

Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku smíchanou s karobem a kypřícím práškem. 

Těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku. 

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů zhruba 35 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno