Ingredience: | |
pohanková mouka | 300 g |
zralé banány | 2 ks |
zakysaná smetana | 200 g |
olej | 100 ml |
vejce | 2 ks |
třtinový cukr | 60 g |
karob | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
Tato bezlepková verze bábovky se v naší rodině asi natrvalo zabydlí a to nejen proto, že pohanka je výborný zdroj vitamínů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Ale i pro svou lehce oříškovou chuť.
Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku smíchanou s karobem a kypřícím práškem.
Těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů zhruba 35 minut.
Podrobné info: