Ingredience: | |
pohanková mouka | 100 g |
lískové ořechy (lehce opražené) | 150 g |
třtinový cukr | 70 g |
vanilkový extrakt | 1 - 2 lžičky |
zralé banány | 2 ks |
vejce | 4 ks |
ghí nebo olej | 100 g |
prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem) | 1 sáček |
Neverending story. Banány! V obchodě je děti vždycky chtějí a pak se to doma nejí. Takže je tu bezlepková a z větší části ořechová bábovka. Žádná suchá a drobivá záležitost, při jejíž konzumaci vypijete kýbl čaje, ale nadýchaná, měkká, šťavnatá bábovka. A vůbec byste netipli, že je bezlepková. Chuť pohanky splyne s ořechy a taky není poznat...co víc, to se prostě musí zkusit! S mým rychlopostupem věčně zaneprázdněné matky - vše v mixéru ani nezabere moc času...mno klasici mě nepochválí, ale povedla se.
Do výkonného mixéru vložíme postupně všechny suché suroviny. Ořechy, cukr a mouku rozmixujeme a přidáme ostatní. Jednolité, dobře promíchané těsto nalijeme do vymazané (ghí) a vysypané (strouhaný kokos nebo ořechová moučka) formy na bábovku a při 175°C pečeme 50 - 60 minut. Necháme vychladnout ve formě, až potom vyklopíme. Bílý cukr nepoužívám vůbec, bábovku jsme lehce poprášila rýžovou moukou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: