pohankové vločky nebo pohanka lámanka | 80 g |
jáhlové vločky | 30 g |
voda nebo mléko | 250 ml |
jablko | 1 ks |
drcené lněné semínko | 1 lžička |
goji | dle chuti |
rozinky | dle chuti |
ořechy | dle chuti |
skořice | dle chuti |
Ingredience: |
Nevíte co k snídani? Vyzkoušejte tento recept na pohankovou kaši. Přidat do ní můžete co vám nejvíce chutná. Pohanková kaše je skvělá snídaně do začátku dne.
Do rendlíčku si dáme vodu a oboje vločky a přivedeme k varu. Vločky budou za chvíli hotové, pokud použijeme pohanku lámanku, tak ta vezme delší dobu. Když se vyvaří voda a ještě nemáme hotovou pohanku, přilijeme další vodu. A jako vždy, celý náš budoucí výtvor hlídáme, ať se nám nepřichytí.
Postupně přidáváme na kostičky nakrájené jablko, rozinky, goji, nasekané ořechy, drcené lněné semínko a skořici. Cukr nepotřebujeme, rozinky a jablíčko nám to osladí samo o sobě.
Skvělá snídaně do začátku dne. Dobrou chuť.
Podrobné info: