Pažitka
Název:

Pohankové karbanátky


Pohankové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
pohanka50 g
pohankové vlčky75 g
mleté hovězí či vepřové maso150 g
mrkev1 ks
jraní cibulka1 ks
česnek4 stroužky
vejce2 ks
petrželová nať dle chuti
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Znáte pohanku? Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže jako jedna z mála obilovin je vhodná pro osoby trpící celiakií.Také posiluje imunitu, využívá se i při detoxikaci a doporučuje se k jídlu zejména v zimě, protože prohřívá organismus.

Nejprve si v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka. Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a petrželovou nať nakrájíme. Na olivovém oleji zlehka orestujeme maso, cibuli, mrkev a necháme vychladnout. Mezitím si slijeme přebytečnou vodu, jestli nám nějaká zbyla a uvařenou pohanku pomixujeme. Mixovat nemusíte, ale já jsem mixla. Ochutíme utřeným česnekem a petrželkou. Směs z masa smícháme s pohankou, přidáme vejce a přisypáváme vločky do hustšího těstíčka. Pokud máme pořád řídké, přisypeme ještě vločky (ingredience jsou orientační, karbanátky dělám většinou od oka). Z toho vytvarujeme placičky, vložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° 15 minut dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petra Kafuňková

    zavřít okno