Ingredience: | |
pohanková mouka | 100 g |
České Ghíčko | 100 g |
domácí vanilkový cukr | 1,5 lžičky |
vanilková hraška | 2 lžíce |
agáve sirup | dle chuti |
strouhaný kokos | 1 lžíce |
karob | 2 lžičky |
Když už jsem se s těmi sušenkami patlala, tak jsem si upatlala ještě jednu variantu. Mají opět jedinou chybu, chodí mi na ně i tatínek a je tu posledních pět sušenek. Konstatoval, že jsou fakt dost dobré. U nás prostě karob frčí.
Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme vanilkovou hrašku, vanilkový cukr, Ghí, strouhaný kokos, karob a agáve sirup, já dala necelou polévkovou lžíci. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, připravíme si plech, na který dáme pečící papír. Uděláme kuličky, které rozmáčkneme vidličkou a ze strany na stranu po kuličkách přejedeme. Když máme plech plný, dáme do rozehřáté trouby na 150°-180° a pečeme přibližně 10-15 minut.
Vanilkový cukr si můžete připravit sami doma. Na přípravu potřebujeme dózičku, třtinový cukr a prázdné vanilkové lusky, které do cukru vložíme.
Podrobné info: