Pažitka
Název:

Pohankové krekry


Pohankové krekry


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka150 g
špaldová mouka100 g
přepuštěné máslo70 g
mléko50 ml
žloutek1 ks
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
sezamová a lněná semínka dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou jsem si oblíbila pohankovou mouku. Má výbornou chuť a je přirozeně bezlepková. Používám ji na zahuštění omáček a polévek. Co ale miluji nejvíc, jsou pohankové krekry. Posypat si je můžete svým oblíbeným kořením nebo různými semínky a jako chroupání k vínu jsou ideální.

Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části. Z obou částí vyválíme cca 0,5 cm tlustou placku, ze které pak vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené těsto naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho rozšlehaným žloutkem. Na závěr krekry posypeme hrubozrnnou solí a semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno