Ingredience: | |
pohanková mouka | 150 g |
špaldová mouka | 100 g |
přepuštěné máslo | 70 g |
mléko | 50 ml |
žloutek | 1 ks |
hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
sezamová a lněná semínka | dle chuti |
Poslední dobou jsem si oblíbila pohankovou mouku. Má výbornou chuť a je přirozeně bezlepková. Používám ji na zahuštění omáček a polévek. Co ale miluji nejvíc, jsou pohankové krekry. Posypat si je můžete svým oblíbeným kořením nebo různými semínky a jako chroupání k vínu jsou ideální.
Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části. Z obou částí vyválíme cca 0,5 cm tlustou placku, ze které pak vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené těsto naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho rozšlehaným žloutkem. Na závěr krekry posypeme hrubozrnnou solí a semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut.
Podrobné info: