Ingredience: | |
uvařená pohanka | 200 g |
vejce | 2 ks |
strouhanka | dle potřeby |
drcený česnek | 3 stroužky |
mouka | hrst |
žampiony | 100 g |
cibule | 1 ks |
tymián (já dávala koření bylinkové máslo) | špetka |
majoránka | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Na ozdobu: | |
anglická slanina | 100 g |
plátkový sýr | 50 g |
lístky šalvěje (já neměla, dala jsem bazalku) | pár |
cherry rajčátka | pár |
špejle | dle počtu kroket |
Zdravější verze kroket, které Vás pak nemusí tížit na mysli.
Pohanku uvařenou dle návodu smícháme s vejci, strouhankou, drceným česnekem, moukou, orestovanými žampiony na cibulce, směs okořeníme a osolíme. Pořádně prohněteme, nejlépe rukou, aby se ingredience spojily. Tvoříme rovnoměrné válečky, které pečeme nebo smažíme do zlatova. Ještě teplé ozdobíme proužkem slaniny, lístkem šalvěje (bazalky), sýrem a cherry rajčatkem. Spíchneme párátkem a můžete potěšit rodinu třeba u televize.
Přeji doboru chuť!