Pažitka
Název:

Pohankové krokety ve slaninovém kabátku


Pohankové krokety ve slaninovém kabátku


Ingredience:
Ingredience:
uvařená pohanka200 g
vejce2 ks
strouhanka dle potřeby
drcený česnek3 stroužky
mouka hrst
žampiony100 g
cibule1 ks
tymián (já dávala koření bylinkové máslo) špetka
majoránka špetka
sůl špetka
pepř špetka
Na ozdobu:
anglická slanina100 g
plátkový sýr50 g
lístky šalvěje (já neměla, dala jsem bazalku) pár
cherry rajčátka pár
špejle dle počtu kroket
Postup přípravy:

Zdravější verze kroket, které Vás pak nemusí tížit na mysli.

Pohanku uvařenou dle návodu smícháme s vejci, strouhankou, drceným česnekem, moukou, orestovanými žampiony na cibulce, směs okořeníme a osolíme. Pořádně prohněteme, nejlépe rukou, aby se ingredience spojily. Tvoříme rovnoměrné válečky, které pečeme nebo smažíme do zlatova. Ještě teplé ozdobíme proužkem slaniny, lístkem šalvěje (bazalky), sýrem a cherry rajčatkem. Spíchneme párátkem a můžete potěšit rodinu třeba u televize. 

Přeji doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno