Ingredience: | |
pohanková hladká mouka | 175 g |
polohrubá mouka | 75 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
sůl | špetka |
máslo | 125 g |
vejce | 2 ks |
třtinový cukr | 50 g |
vanilkový třtinový cukr | 25 g |
mandlová drť (po výrobě domácího mléka) | 100 g |
mandlové mléko | 300 ml |
Ghítela | na plnění |
K dnešnímu pečení přispěly dvě skutečnosti. První je ta, že jsem dělala domácí mandlové mléko a bylo potřeba využít vše beze zbytku. A druhá, že jdeme odpoledne s malou navštívit kamarádku, tak ať nepřijdeme s prázdnou.
Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů. Smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl). Vedle si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, mandlovou drť a mandlové mléko a pořádně rozmícháme. Postupně přisypáváme mouku a zašleháváme jí do směsi. Silikonové formičky na muffiny si vyskládáme na plech a do každé dáme na dno lžíci těsta, na to asi lžičku Ghítely a překryjeme dalším těstem. Formičky plníme asi do 3/4 výšky, aby nám nepřetekly. Pečeme asi 25-30 minut. Po vychladnutí můžeme posypat cukrem.
Podrobné info: