Pažitka
Název:

Pohankové muffiny s broskvemi


Pohankové muffiny s broskvemi


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka1,5 hrnku
plnotučné mléko1 hrnek
zavařené broskve1 hrnek
máslo0,5 hrnku
kypřící prášek bez fosfátů1 balíček
kokosový cukr3 lžičky
datlový sirup3 lžičky
vejce2 ks
Postup přípravy:

Umírala jsem touhou po sladkém a nemohla jsem zaboha vymyslet, co upeču. Potřebovala jsem něco hned teď, takže jsem chtěla něco rychlého, s čím nebude práce. Stále jsem ale nenacházela žádnou inspiraci. Už jsem volala manželovi, aby cestou z práce navštívil cukrárnu, nebo se zblázním, ale pak jsem koukla na hodiny a řekla jsem si, že to nevydržím. Rozhodla jsem se zariskovat a prostě něco vytvořit.

Rozpálíme si troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší kousky, které do těsta vmícháme vařečkou. Hlubokou lžící naplníme muffinové košíčky do ¾ (pokud máte papírové a nemáte plech na muffiny, použijte 2 košíčky) a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C přibližně 30 minut, než začnou zlátnout.
Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno