Ingredience: | |
pohanková mouka | 1,5 hrnku |
plnotučné mléko | 1 hrnek |
zavařené broskve | 1 hrnek |
máslo | 0,5 hrnku |
kypřící prášek bez fosfátů | 1 balíček |
kokosový cukr | 3 lžičky |
datlový sirup | 3 lžičky |
vejce | 2 ks |
Umírala jsem touhou po sladkém a nemohla jsem zaboha vymyslet, co upeču. Potřebovala jsem něco hned teď, takže jsem chtěla něco rychlého, s čím nebude práce. Stále jsem ale nenacházela žádnou inspiraci. Už jsem volala manželovi, aby cestou z práce navštívil cukrárnu, nebo se zblázním, ale pak jsem koukla na hodiny a řekla jsem si, že to nevydržím. Rozhodla jsem se zariskovat a prostě něco vytvořit.
Rozpálíme si troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší kousky, které do těsta vmícháme vařečkou. Hlubokou lžící naplníme muffinové košíčky do ¾ (pokud máte papírové a nemáte plech na muffiny, použijte 2 košíčky) a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C přibližně 30 minut, než začnou zlátnout.
Dobrou chuť!