Pažitka
Název:

Pohankové preclíky s rozmarýnem

domácí pečivo


Pohankové preclíky s rozmarýnem


Ingredience:
Ingredience:
pohaková mouka100 g
celozrnná mouka100 g
máslo50 g
mléko trochu
sůl špetka
rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

Taky Vás rodiče vždycky zásobují jídlem pokaždé, když k nim přijdete na návštěvu? Mě ano. Někdo dostává buchty nebo řízky a já jsem dostala jsem pohankovou mouku. Děkuji mami. Tak jsem přemýšlela, co bych z ní mohla vytvořit a napadly mě tyhle krásné a křupavé preclíčky.

Na ozdobu jsem zvolila rozmarýn, ale fantazii se meze nekladou a posypat si je můžete čím chcete.

Mouku zpracujeme s máslem, solí a trochou mléka. Uválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Potřeme je žloutkem, posypeme rozmarýnem a upečeme dorůžova. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 200 stupních cca 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno