Ingredience: | |
pohanková mouka | 100 g |
mandlové mléko | 200 ml |
České Ghí | 50 g |
jablka | 2 ks |
jablečná šťáva | 40 ml |
skořice | 1/2 lžičky |
Jedna ze zdravějších alternativ svačin či snídaní, které při přípravě nezaberou příliš času. Zdravě si pochutnáte a nebudete se cítit těžce.
České Ghíčko si necháme povolit a rozmixujeme s jablečným pyré. Přidáme prosetou mouku, kterou postupně šleháme společně s jablečnou šťávou a mandlovým mlékem. Necháme odpočinout 20 minut. Rozehřejeme vaflovač, potřeme tukem, nalijeme, pečeme přibližně 5 minut. Mam vaflovač z Lidlu a pekla jsem na stupeň 3. Je zapotřebí myslet na to, že jsou v těstě jablíčka, které se musí propéct. Vafličky jsou křehké.
Vafličky si můžeme potřít medem. Jelikož jsem připravovala pro syna, kterému je 22m tak jsem nedávala.
Podrobné info: