Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
pohanková mouka | 50 g |
špenát | 60 g |
česnek | 1/2 stroužku |
vejce | 2 ks |
cibule | 30 g |
uvařená světlá quinoa | 2 lžíce |
mandlové mléko Provamel | 150 ml |
mořská sůl | dle chuti |
Mám ráda experimenty a ráda dělám zeleninové svačinky. Přiznám se, že vafle vznikly z lenosti, nechtělo se mi plácat placičky a na plotně mi zbyla vařená quinoa. Řekla jsem si, že to risknu a zkusím udělat vafle. No a experiment se vydařil na jedničku a jak jinak než na Českém Ghíčku.
Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a krátce prohřejeme. Vyšleháme vajíčka, přidáme špenát, uvařenou quinoou a opět mixujeme, postupně přisypeme prosetou pohankovou mouku a mandlové mléko. Když je směs vyšlehaná, nalijeme ji do rozehřátého vaflovače a pečeme minimálně 5 minut. Já pekla na vaflovači z Lidlu na stupeň 3. Pokud chcete vafličky měkké, tak postačí 5 minut, pokud byste si chtěli večer u televize pochutnat na něčem dobrém k vínečku, tak je tam ponechte o něco déle a jsou úžasně křupavé.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ