Pažitka
Název:

Pohankové vafle se špenátem, cibulkou, česnekem a quinoou

bezlepkový recept, BKM


Pohankové vafle se špenátem, cibulkou, česnekem a quinoou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
pohanková mouka50 g
špenát60 g
česnek1/2 stroužku
vejce2 ks
cibule30 g
uvařená světlá quinoa2 lžíce
mandlové mléko Provamel150 ml
mořská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Mám ráda experimenty a ráda dělám zeleninové svačinky. Přiznám se, že vafle vznikly z lenosti, nechtělo se mi plácat placičky a na plotně mi zbyla vařená quinoa. Řekla jsem si, že to risknu a zkusím udělat vafle. No a experiment se vydařil na jedničku a jak jinak než na Českém Ghíčku.


Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a krátce prohřejeme. Vyšleháme vajíčka, přidáme špenát, uvařenou quinoou a opět mixujeme, postupně přisypeme prosetou pohankovou mouku a mandlové mléko. Když je směs vyšlehaná, nalijeme ji do rozehřátého vaflovače a pečeme minimálně 5 minut. Já pekla na vaflovači z Lidlu na stupeň 3. Pokud chcete vafličky měkké, tak postačí 5 minut, pokud byste si chtěli večer u televize pochutnat na něčem dobrém k vínečku, tak je tam ponechte o něco déle a jsou úžasně křupavé.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno