Ingredience: | |
pohankové vločky | 50 g |
Ghítela | 1 lžíce |
Lifefood čokoláda 80% | dle potřeby |
nastrouhaný kokos | 20 g |
karob | 3 lžíce |
kokosové mléko Provamel | 100 ml |
mandlové mléko Provamel | 200 ml |
agáve sirup | dle chuti |
Když mám chuť na něco dobrého, sázím na pohankový dezert s čokoládou a v kombinaci s Ghítelou je to prostě vražedná kombinace.
Kokos si nasypeme do mixéru, přilijeme kokosové mléko, přidáme agáve sirup a rozmixujeme. Do hrnce si nasypeme pohankové vločky, které zalijeme mandlovým mlékem, přidáme karob, Ghítelu a krátce prohřejeme, rozmixujeme.
Na dno sklenice dáme kokosovou směs a na ni tmavou pohankovou směs s ghítelou. Ozdobíme kokosem a nastrouhanou čokoládou.
Kdo má rád sladké, může si tmavou směs navíc přisladit. Co se týče použití rostlinného mléka, vše je závislé na požadované konzistenci, doporučuji mléko přidávat postupně, aby směs nebyla příliš řídká.
Podrobné info: