Pažitka
Název:

Pohankový guláš s kuřecím masem a zeleninou


Pohankový guláš s kuřecím masem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
pohanka2,5 hrnku
voda nebo vývar4,5 hrnku
kuřecí maso (krůtí)250 g
česnek4 stroužky
jarní cibulka1 ks
červená cibule2 ks
větší mrkev2 ks
brambory5 ks
olivový olej1 lžíce
Koření:
sůl dle chuti
černý pepř4 kuličky
nové koření4 kuličky
bobkový list2 ks
majoránka dle chuti
červená mletá paprika1,5 lžíce
Postup přípravy:

Mám pro vás typ na netradiční guláš, do kterého jsem tentokrát přidala také pohanku. Pro pikantní chuť můžete přidat i kolečka debrecínských párků.

Propláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat. Na olivovém oleji osmahneme pokrájené cibule (červenou i jarní). Přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso a koření. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Orestujeme a přidáme vodu.

Dusíme doměkka. Než je maso měkké, přidáme pokrájené brambory. Nakonec vyjmeme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nádobu odstavíme, přidáme pohanku, rozetřený česnek a majoránku. Zdobíme petrželkou. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno