Ingredience: | |
pohanka lámanka | 200 g |
zelí Pak choi | 1 ks |
pórek | 1 ks |
vejce | 1 ks |
brynza | 125 g |
česnek | 2 stroužky |
jáhlové vločky | 3 lžíce |
majoránka | hrstka |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes jsem chtěla vařit bez masa a zároveň použít zbytkové zásoby z lednice. Trochu jsem se obávala, co na oběd řekne moje supermasová dcera (smích). Ale kupodivu ochutnala a se spokojeným brbláním "masíčko, masíčko", snědla celou misku.
Zelí Pak choi nakrájíme na tenké nudličky a pórek, tedy jeho bílou část, na kolečka. Předvaříme si zeleninovou směs v páře, aby změkla. Mezitím propláchneme pohanku a vaříme v mírně osolené vodě asi 3 minuty (1 díl pohanky na 1,5 dílu vody) a pak necháme 15 minut dojít pod pokličkou. Do zchladlé pohanky vmícháme vejce, rozdrobenou brynzu, prolisovaný česnek a majoránku. Vmícháme směs pórku a zelí a zahustíme jáhlovými vločkami. Podle chuti můžeme přidat sůl a pepř. Přendáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme na 200 stupňů asi 30 minut.
Podrobné info: