Ingredience: | |
vejce | 2 ks |
banány | 2 ks |
datle - neslazené bez SO2 Puritas | 5 ks |
mandlové mléko Provamel | 305 ml |
pohanková mouka hladká | 100 g |
mletá skořice | na špičku lžičky |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
Zdobení: | |
rýžová smetana ke šlehání Soyatoo | 1 ks |
banány | 3 ks |
mletá skořice | na špičku lžičky |
strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan | dle chuti |
Krásně nadýchané bezlepkové lívanečky, bez přidaného cukru. Potřebovali jsme trošku nastartovat a doplnit energii a samozřejmě nebudu zastírat, že jsme měli na něco sladkého chuť. Na těchto lívanečcích si pochutnáte, ať už s omezením či bez, malý či velcí, jsou prostě úžasné.
Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme zvlášť a dáme stranou. Banány oloupeme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s předem namočenými datlemi (pokud nemáme datle klidně s rozinkami, máčíme alespoň 1 hodinu). Žloutky rozmícháme metličkou společně s rozmixovaným banánem, přidáme mandlové mléko, pohankovou mouku, skořici, důkladně vyšleháme metličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Pánev necháme rozehřát, můžeme péct na sucho, já lehce potřela Ghíčkem, opečeme z obou stran. Na lívanečky nepospícháme, nezvedáme příliš brzy, trhaly by se. Ozdobíme dle chuti.
Já jsem na krém zvolila banánový přeliv s rýžovou smetanou. Rýžovou smetanu jsem nechala vyšlehat a dala stranou, tyčovým mixérem jsem rozmixovala 3 banány, které jsem přidala se skořicí k vyšlehané rýžové smetaně, zamíchala a dala vychladit do lednice. Jelikož moje energie byla s manželem na nule, přidali jsme si na banánový přeliv strouhanou čokoládu, malému jsem nepřidávala, ten měl energie až moc.
Lívanečky jsou úžasně nadýchané bez kypřidel.
Podrobné info: