Pažitka
Název:

Pohanovo-banánové lívanečky s banánovým přelivem, rýžovou smetanou

bez BKM, lepku


Pohanovo-banánové lívanečky s banánovým přelivem, rýžovou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
banány2 ks
datle - neslazené bez SO2 Puritas5 ks
mandlové mléko Provamel305 ml
pohanková mouka hladká100 g
mletá skořice na špičku lžičky
České Ghíčko Bio dle potřeby
Zdobení:
rýžová smetana ke šlehání Soyatoo1 ks
banány3 ks
mletá skořice na špičku lžičky
strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle chuti
Postup přípravy:

Krásně nadýchané bezlepkové lívanečky, bez přidaného cukru. Potřebovali jsme trošku nastartovat a doplnit energii a samozřejmě nebudu zastírat, že jsme měli na něco sladkého chuť. Na těchto lívanečcích si pochutnáte, ať už s omezením či bez, malý či velcí, jsou prostě úžasné.

Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme zvlášť a dáme stranou. Banány oloupeme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s předem namočenými datlemi (pokud nemáme datle klidně s rozinkami, máčíme alespoň 1 hodinu). Žloutky rozmícháme metličkou společně s rozmixovaným banánem, přidáme mandlové mléko, pohankovou mouku, skořici, důkladně vyšleháme metličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Pánev necháme rozehřát, můžeme péct na sucho, já lehce potřela Ghíčkem, opečeme z obou stran. Na lívanečky nepospícháme, nezvedáme příliš brzy, trhaly by se. Ozdobíme dle chuti.

Já jsem na krém zvolila banánový přeliv s rýžovou smetanou. Rýžovou smetanu jsem nechala vyšlehat a dala stranou, tyčovým mixérem jsem rozmixovala 3 banány, které jsem přidala se skořicí k vyšlehané rýžové smetaně, zamíchala a dala vychladit do lednice. Jelikož moje energie byla s manželem na nule, přidali jsme si na banánový přeliv strouhanou čokoládu, malému jsem nepřidávala, ten měl energie až moc.

Lívanečky jsou úžasně nadýchané bez kypřidel.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno